۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
کد خبر: 274746

حسن روحاني در توصيف انتخاب ظريف براي تصدي اين سمت در همان زمان گفته بود كه گزينه‌هاي متعددي براي برعهده گرفتن اين سمت مد نظر بود كه همگي بر تجربه و خبرگي محمدجواد ظريف مهر تاييد زدند.

ظريف؛ استعفا در شهريور، رياست در‌ مجلس!
 طبيعي است كه اگر وظيفه‌اي به يك فرد و گروهی واگذار شود و در انجام آن ناموفق باشند، نمي‌توانند موفقيت تيم يا افراد ديگري كه پس از آنها همان وظيفه و كار را به بهترين نحو ممكن انجام مي‌دهند را پذيرا باشند و بعضا از هر راهي براي كمرنگ كردن اين موفقيت استفاده مي‌كنند تا كمبودها و كاستي‌هاي خود را پنهان كنند. يكي از اين روش‌ها فرافكني براي پنهان كردن موفق نبودن خود، انتشار شايعه و اخبار تاييد نشده است كه در اين راستا اخباری به گوش رسید که طيف ناموفق در مذاكرات هسته‌اي، درصدد القاي اين موضوع است كه افراد مذاكره‌كننده هسته‌اي دولت يازدهم درصدد حضور در انتخابات مجلس دهم هستند تا بواسطه موفقيت‌هايي كه در مذاكرات كسب كرده‌اند با اطمينان از آراي مردمي به بهارستان راه پيدا كنند!
 
يكي از مدعيان اين موضوع اينچنين گفت: «محمد جواد ظريف موفقيت خوبي را در امر هسته‌اي كسب كرد و انتخاب او از سوي دكتر روحاني به عنوان وزير امور خارجه نه براي بهبود روابط ايران با كشورهاي ديگر بلكه براي حل پرونده هسته‌اي بوده است.» وي ادامه داد: «در تيرماه طبق آنچه اعلام شده است توافق نهايي صورت مي‌گيرد و تكليف پرونده هسته‌اي مشخص خواهد شد كه اين به معناي پايان ماموريت محمد جواد ظريف است و او ديگر وظيفه مهمي در وزارت خارجه نخواهد داشت چرا كه رايزني با ساير كشورها پس از حصول توافق آسان و ساده‌تر از قبل خواهد شد و نيازي نيست فرد ويژه‌اي براي اين امر از سوي رئيس‌جمهور انتخاب شود.» وي كه نخواست نامش فاش شود، درباره آينده ظريف -به زعم‌ خود-گفت: «محمد جواد ظريف در شهريورماه استعفا خواهد داد و خود را براي منصب ديگري آماده خواهد كرد كه همان رياست مجلس دهم است!» او در تشريح اين ادعاي خود توضيح داد: «برخي افراد سرشناس كه همراه ظريف بودند هم ديگر آنچنان كار سنگيني در وزارت خارجه نخواهند داشت بنابراين به همراه او استعفا مي‌دهند و تعدادي ديگر از طرفداران نامدار ظريف هم آنها را همراهي مي‌كنند تا ليستي به نام «ياران ظريف» براي انتخابات مجلس دهم ارائه شود.» اين مدعي حضور ياران ظريف در مجلس در پاسخ به سوال «آرمان» مبني بر اينكه «یعنی دكتر ظريف در كسوت يك نماينده به بهارستان خواهد رفت؟» گفت: او به سبب محبوبيتي كه كسب كرده است بطور قطع رئيس مجلس دهم مي‌شود و مردم علاقه زيادي به او دارند.» وي همچنين تاكيد كرد كه «ليست ياران ظريف دو سوم كرسي‌هاي مجلس را براي خود خواهد كرد و اين امر تنها به سبب اعتمادي حاصل مي‌شود كه مردم پس از توافق هسته‌اي به وزير خارجه پيدا كرده‌اند. تحريم‌ها در سال‌هاي اخير فشارهايي بر مردم وارد كرده است و رهايي از اين فشارها با توافق هسته‌اي است كه به امضاي ظريف مي‌رسد.» او درباره جانشين ظريف پس از استعفاي احتمالي گفت: «با توجه به اينكه ظريف در گفت‌وگوي تلويزيوني شنبه خود بارها نام علي‌اكبر صالحي را آورد و او را آگاه به امور معرفي كرد بنابراين پس از استعفايش او بر كرسي وزير خارجه خواهد نشست!» اين فرد مدعي رياست ظريف در مجلس دهم در پاسخ به اين سوال كه تصور نمي‌كنيد دكتر ظريف براي رياست‌جمهوري هم حائز آراي بالايي خواهد شد؟» تصریح کرد: «حتم بدانيد رئيس‌جمهور دوازدهم هم روحاني است چرا كه اقداماتش در زمينه هسته‌اي موجب خوشحالي مردم شده است و ظريف رئيس‌جمهور سيزدهم كشور خواهد بود.» 

 پرونده هسته‌اي در گذر زمان
 
 قطعنامه را كاغذ پاره خواندند، كشورهاي طرف ايران را تنبيه كردند و گفتند زمان مذاكره را عقب مي‌اندازيم. سياست‌های تعاملي را نپسنديدند تحریم‌های ناعادلانه و ظالمانه نتیجه‌ برنامه‌هایشان باشد. زندگي روزمره مردم در ابعاد مختلف دچار مسائل و مشکلاتی شد تا اينكه در خرداد سال 92 اكثريت راي‌دهندگان در انتخابات رياست‌جمهوري فردي را انتخاب كردند كه پيام تعامل و دوستي با دیگر کشورها را داشت، پيام پايان سیاست‌های گذشته را داشت؛ مردي كه خود سال‌ها دبير شوراي عالی امنيت ملي كشور بود و به خوبي با پيچ و خم‌های مذاكرات هسته‌اي آشنا بود. «حل و فصل پرونده هسته‌اي» و «بهبود وضعيت اقتصادي» از جمله مهمترين وعده‌ها و شعارهاي انتخاباتي شيخ ديپلمات را تشكيل مي‌داد كه به باور بسياري از كارشناسان و تحليلگران راي بسياري از جوانان ايراني را متوجه خود كرد. حسن روحاني جدي‌ترين وعده‌ها را براي كاهش و رفع تحريم‌ها اعلام كرد و در بحبوحه تبليغات انتخاباتي خود در برنامه‌ای تلويزيوني تاكيد كرد: «حق هسته‌اي، حق مسلم مردم ماست البته در كنار آن، توسعه كشور نيز حق مسلم مردم است. ايستادگي در برابر تحريم و رفع آنان و رابطه خوب با دنيا داشتن نيز حق مسلم مردم ماست.» حسن روحاني، تنها ديپلمات ايراني است كه از سال ۲۰۰۱ تا كنون يعني بيش از ۱۴ سال است كه به طور مستقيم با پرونده هسته‌اي ايران در ارتباط است و اين موضوع به وي خبرگي و تجربه موردنياز و ويژه براي پيش بردن اين مذاكرات را داده است. در این بین 30 سال تجربه حضور در عرصه‌هاي مختلف ديپلماسي، محمد جواد ظريف را به فردي مناسب براي سكانداري دستگاه ديپلماسي كشور در شرايط تحريم و انزوا تبديل كرده است. حسن روحاني در توصيف انتخاب ظريف براي تصدي اين سمت در همان زمان گفته بود كه گزينه‌هاي متعددي براي برعهده گرفتن اين سمت مد نظر بود كه همگي بر تجربه و خبرگي محمدجواد ظريف مهر تاييد زدند. نزديكان روحاني درباره انتخاب ظريف از سوي رئيس‌جمهوري به سمت وزارت خارجه مي‌گويند كه هدف از اين انتخاب، تغيير شكل وزارت خارجه ايران نبود بلكه هدف از اين انتخاب، مدیریت مذاكرات هسته‌اي با كشورهاي غربي بوده است. انتقال پرونده مذاكرات هسته‌اي ايران از شوراي عالي امنيت ملي كشور به وزارت خارجه از ديگر اقدامات حسن روحاني بود كه بار امنیتی اين پرونده را كاهش داده و با هدف پيگيري آن از طرق مختلف و با اهداف متفاوت را ميسر ‌كرد كه در نهايت سطح مذاكرات را نيز دستخوش تغييراتي ‌كرد و حالا جامعه سرخوش از راي 24خرداد92 به روحاني و انتخاب ظريف از سوي او براي وزارت خارجه هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • unknown IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۹
    1 9
    حالا زحمات و تلاش های تیم مذاکره کننده به کنار ولی در کنارش خوبه بیایم بگیم با این که این همه اینها خوب بودن اما باز هم در برابر نیرنگ آمریکا قرار گرفتند و حق باید و شایدی ایران را نتونستن به دست بیارن و ازش دفاع کنن خوبه بیایم بگیم هر کاری بکنیم تهش این آمریکا که دشمن قسم خورده ماست کمکی به ما نمیکنه خوبه روشن گری کرد و تحلیل سیاسی جامعه را بالا برد که این نه به تیم هسته ای دولت فعلی و نه دولت سابق مربوط است. ذات آمریکا همین است و بس!
  • مقدم IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۹
    1 16
    حالا میشه بگی این تیم چه موفقیتهای داشته هنوز یک بیانیه بدون امضا هستشما شکست خوردیم یا اونها تو این مذاکرات ما مجبور به خفت تن دادیم یا اونها ما سانتفیوز های 19 هزارعدد رو 5 هزار کردیم یا اونهااین بیانه نوشته شد اما قید نکردید تا کی این همه خفت رو قبول کردید تاریخ اجرا و تصویب در سازمان ملل رو فید نکردید ممکنه تا ده سال دیگه طول بکشه دولت اصلاحات خیلی دوست داره که مجلس رو درست خودش بگیره و پوست از سر ملت بکنه با شعار معیشت مردم امدی جلو پول اب برق گاز تلفن معیشت مردم نیست نون معیشت مردم نیست کمتر دروغ بگین به خدا ملت خر نیستنشما هر کاری کردید برای پست مقامه
  • ديانت IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۹
    3 1
    حق دكتر ظريف بيش از رياست بر مجلس است
  • ایرانی IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۹
    2 0
    شاید بهتراست پرسید چه کاری را می بایست می کرده که نکرده!